PRODUKTY Z CERTYFIKATEM QAFP

Do naszej rodziny produktów oznaczonych certyfikatem QAFP należą:

Filet z piersi indyczej

Mięso z piersi indyka jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Zawiera pokaźne ilości łatwo przyswajalnego białka - 100g produktu zawiera niemal 22 g białka i tylko 7 g tłuszczu1. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem, doskonale sprawdzi się podczas smażenia, pieczenia i grillowania.

Polędwiczki z piersi indyka

Najszlachetniejsza i najzdrowsza część tuszki indyczej. Zawiera szereg mikro i makroelementów, takich jak fosfor, potas, magnez, żelazo i cynk odpowiedzialne za wsparcie układu odpornościowego, pracę mózgu, regenerację mięśni i dostarczanie energii do organizmu1. Polędwiczki doskonale komponują się z rozmaitymi sosami.

Sznycel z fileta z piersi indyczej

Ta część indyczej tuszki zawiera duże ilości białka – składnika chroniącego przed utratą masy mięśniowej w czasie odchudzania, wspomagającego regenerację po ciężkim wysiłku fizycznym. Dodatkowo jest źródłem witamin z grupy B – niacyny, ryboflawiny, tiaminy i witaminy B12. Produkt doskonały do przygotowania soczystych kotletów na rodzinny obiad.

Udo trybowane z indyka

Udziec z indyka bez skóry charakteryzuje się sporą zawartością magnezu, fosforu, potasu i niacyny (witaminy B3). Zawiera również pokłady sodu, cynku, ten ostatni pomaga w syntezie białka, utrzymuje prawidłowe funkcje poznawcze, zdrowe kości oraz włosy, paznokcie i skórę. Udo trybowane doskonale smakuje w wersji pieczonej.

Mięso na gulasz z uda indyka

Wyborna alternatywa dla czerwonych mięs, źródło wielu cennych składników odżywczych, idealne do wykorzystania w potrawach jednogarnkowych.

Mięso indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych – zawiera niewielką ilość tłuszczu oraz pokaźne zasoby białka, a ponadto jest łatwo przyswajalne i wyjątkowo lekkostrawne. Dodatkowo zawiera ono mikroelementy, takie jak fosfor, potas, magnez, żelazo oraz cynk, wspomagające prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Ten gatunek mięsa jest bogaty w witaminy z grupy B: niacynę, ryboflawinę i tiaminę, niezbędnych do wzrostu i prawidłowego rozwoju układu nerwowego. Znajdziemy w nim także pokłady witaminy B12, niezbędnej w procesie tworzenia czerwonych krwinek. Ponadto mięso indycze jest źródłem witaminy D, która pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Właśnie dlatego, specjaliści ds. żywienia, polecają mięso indycze zarówno małym dzieciom, kobietom ciężarnym i karmiącym, rekonwalescentom, osobom starszym, jak i osobom będącym na diecie odchudzającej.