O projekcie „Najwyższa jakość indyka w standardzie QAFP”
Druga edycja kampanii informacyjno-promocyjnej, którą prowadzimy pn. „Najwyższa jakość indyka w standardzie QAFP”, ma na celu szeroko pojętą promocję certyfikowanego mięsa indyczego. Zaplanowane przez nas działania promocyjne polegać będą na rozpowszechnianiu rzetelnych informacji i poszerzaniu wiedzy konsumentów na temat produktów wytwarzanych w ramach systemu jakości żywności QAFP. W ramach akcji będziemy promować grupę produktów, do których należą — filet z piersi indyka, polędwiczki z piersi indyka, sznycel z fileta z piersi indyczej, mięso na gulasz z uda indyka, udo trybowane z indyka oraz indyki rzeźne.
Celem kampanii jest przybliżenie konsumentom niezwykłych walorów mięsa indyczego oznaczonego certyfikatem QAFP. Podejmując trud wdrożenia systemu QAFP do swoich ferm i zakładów produkcyjnych, hodowcy, producenci i przetwórcy mięsa indyczego, mają jeden wspólny cel — zagwarantować konsumentom, że mięso, które wybierają, charakteryzuje się najwyższą jakością smakową, kulinarną oraz odżywczą i jest całkowicie bezpieczne dla ich zdrowia.
Pragniemy również uświadamiać konsumentom, jak rygorystyczne są regulacje unijne, obowiązujące na każdym etapie produkcji, zgodne z koncepcją „od pola do stołu”. Gwarantują one dobrostan zwierząt hodowlanych, a co za tym idzie, najwyższą jakość mięsa indyczego.
Osiągnięcie powyższych celów uzyskamy poprzez nieustanne przekazywanie rzetelnych informacji dotyczących najwyższej jakości mięsa pozyskanego ze zdrowych, specjalistyczne karmionych i hodowanych w godnych warunkach, indyków.
Realizując kampanię, zadbamy również o to, aby logotyp znaku jakości QAFP stał się rozpoznawalny i pożądany przez konsumentów podczas podejmowania codziennych decyzji zakupowych.
Mamy nadzieję, że kontynuacja kampanii „Najwyższa jakość indyka w standardzie QAFP”, zaowocuje dobrze wyedukowanym konsumentem, który bez wahania wybierze mięso indycze oznaczone certyfikatem QAFP. Wybór ten będzie gwarantem dobrego samopoczucia całej jego rodziny, ze szczególnym uwzględnieniem pozytywnego wpływu na zdrowie.